Интернет гигантът Amazon работи по създаването на интелигентен хладилник, който ще проследява какви продукти има в него. По този начин неговият собственик ще може да знае винаги кои от обичайните за домакинството артикули са на привършване и да планира покупката им.

Проектът за смарт хладилник се разработва от екипа на Amazon Go като работата по него е започнала от преди две години. Членовете на хардуерните екипи на Amazon Fresh и Lab126 също ще участват в него.

Хладилникът ще следи продуктите вътре, както и навиците за пазаруване в семейството. Ако част от наличностите са на изчерпване, той ще уведомява собствениците си и ще улеснява поръчката от Whole Foods или Amazon Fresh, което може да даде тласък на подразделението за хранителни стоки на компанията.

Друга любопитна способност на хладилника на Amazon е, че ще може да предложи различни рецепти. Те могат да се окажат много полезни, в случай, че срокът на годност на даден артикул е на път да изтече.

До сега Amazon е инвестирала над 50 млн. щ. долара годишно за проекта. Компанията обаче няма да произвежда самите хладилници, а ще сключи партньорство с някой производител на електроуреди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *