Базираната в обединеното кралство онлайн платформа за инвестиции и доставчик на брокерски услуги AJ Bell възнамерява да излезе на съвсем нов за себе си пазар с интересно предложение за начинаещите инвеститори. Компанията обяви, че подготвя стартирането на Dodl – мобилна онлайн услуга за търговия с акции без каквито и да било акции комисионни. По този начин AJ Bell ще започне директно да се конкурира с финтех стартъпите Revolut, Freetrade и eToro. Стартирането на Dodl бе официално обявено за първата половина на следващата година.

Dodl ще предложи на клиентите индивидуални спестовни, доживотни и общи инвестиционни сметки. С помощта на новата платформа потребителите могат да автоматизират осъществяването на редовни инвестиции и да консолидират своите сметки. Възможно е прякото прехвърляне на финансови средства към Dodl, както чрез кредитна или дебитна банкова карта, така и чрез услугите Apple и Google Pay.

AJ Bell възнамерява да предостави на начинаещите инвеститори достъп до „опростен диапазон от инвестиции“. Според представителите на компанията, предложеният списък с акции ще удовлетвори повечето потребности по отношение на инвестиционния пазар. Първоначално ще бъдат предложени ценните книжа на британските компании, а след това в платформата ще бъдат добавени и американски компании и американски борси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *