Deepfake

Ако симпатизирате на някой инфлуенсър в социалните мрежи, е добре да се уверите, че това не е фалшива личност. Такъв е случаят на 50-годишния японец Зонгу, който с помощта на Deepfake технология се е представял в Twitter за атрактивна млада жена, любителка на мотоциклетите.

Потребителят @azusagakuyuki създава своята женска персона с помощта на FaceApp и други инструменти за редактиране. Това признава самият той в японското телевизионно предаване Monday Late Show.

Японецът се насочва към Deepfake технологиите, за да достигне до по-широка аудитория и за да спечели повече последователи. „Никой не предпочита да следи публикациите на мъж на средна възраст, който се грижи за мотоциклета си. Сега получавам до 1000 харесвания, а преди това обикновено бяха под 10“ – посочва Зонгу.

Изненадващ е факта, че разкритието на истинската му самоличност не повлиява отрицателно на популярността му. Преди да признае за преобразяването си, той е имал 19 000 последователи в Twitter, а след това те дори са се увеличили на 24 000.

Шегата на този любител на мотоциклетите може и да е сравнително безобидна, но все по-широката употреба на Deepfake технологиите предизвиква противоречиви мнения. Тя може да бъде дори опасна, попадайки в неподходящи ръце.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *