Qualcomm: "На конкуренцията са ѝ необходими години, за да достигне Китай в 5G сферата"

Offnews Последна промяна на 09 септември 2021 в 09:55 60600 0

5g-a

Ръководителят на направлението Qualcomm China Мън Пу е на мнение, че телекомуникационните достижения на Китай с няколко години изпреварват възможностите на западните страни и IT компании. Според неговите думи, независимо от броя на базовите 5G станции, Китай и през следващите няколко години значително ще изпреварва конкуренцията благодарение на изключително грамотно изградената инфраструктура. Китайското правителство е успяло да избегне бюрокрацията в тази област и всяка нова 5G система от лабораториите директно преминава какъв внедряване, като това става много по-бързо в сравнение със САЩ и Европейския съюз.

Топ-мениджърът показа статистиките на китайските компании и регулаторни органи. Трите ключови мобилни оператора - China Mobile, China Telecom и China Unicom са изградили около един милион базови 5G станции, като това е станало чрез държавни поръчки и значително съдействие от страна на Huawei и ZTE. Ръководителят на китайския отдел на Qualcomm добави, че само в един от по-големите китайски градове има повече базови 5G станции отколкото в цяла Европа.

Мън Пу, отговарящ за бизнеса и всички бизнес операции на Qualcomm в Китай каза още, че американската компания продължава да работи върху нови проекти съвместно с China Mobile. Наскоро Qualcomm е получил всички лицензи, необходими за разгръщането на 5G технологиите от всякакъв формат. Според топ мениджъра, новите сертификати значително ще ускорят реализацията на 5G стандарта mmWave на цялата територия на Китай.

1
1

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !