Японският милиардер Юсаку Маезава предстои да сбъдне мечтата си за пътуване в космоса. 12-дневният му космически тур на Международната космическа станция (МКС) е планиран да се осъществи през декември.

Модният магнат ще бъде изстрелян на борда на кораба „Союз“ от космодрома Байконур в Казахстан на 8 декември. Заедно с него ще бъдат продуцентът Йозо Хирано, който ще заснеме мисията му и руският космонавт Александър Мисуркин, който вече е бил два пъти в космоса.

Милиардерът планира да се възползва максимално от времето си, прекарано на борда на МКС. „Имам списък със сто неща, които искам да правя на станцията, като да играя бадминтон“ – споделя пред репортери той.

Предстоящото пътуване на японеца, което ще позволи на хората на Земята да погледнат отблизо живота на борда на МКС, ще бъде първото му от няколко планирани посещения в космоса. През 2023 г. Маезава се надява да пътува около Луната с космическия кораб SpaceX. Полетът е част от мисията „dearMoon“, която все още е в етап на ранна разработка.

Припомняме, че компанията на Илон Мъск стартира първия изцяло туристически полет в орбита миналия месец. Главният изпълнителен директор на Virgin Galactic Ричард Брансън и съоснователят на Blue Origin Джеф Безос също осъществиха пътувания в космоса през лятото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *