Първата информация за загадъчната SoC AMD 4700S излезе в края на април тази година, а през месец май се появиха снимки на готова дънна платка с този чип. Оказа се, че тази SoC е почти същата като използваната в игровата конзола Sony PlayStation 5. А сега AMD съобщи, че на базата на 4700S нейните партньори ще представят на пазара над 80 различни модела компютърни устройства.

Популярният уеб портал Tom’s Hardware съобщи повече подробности за този интересен чип. Първо, производството на компютърни устройства, базирани на AMD 4700S ще започне на 24 юни тази година и второ, моделите с тази система върху чипа ще бъдат над 80.

Да подчертаем, че чипът AMD 4700S е SoC с висока интеграция на полупроводникови компоненти и разполага с 8х процесорни ядра Zen 2 с поддръжката на многонишкова работа. Компютърните устройства, базирани на тази SoC имат от 8 до 16 GB оперативна памет тип GDDR6 с работна честота 14 GHz. Графичното ядро на AMD 4700S е изключено и се налага използването на видеокарта с PCI Express x4 2.0 шина.

В азиатските онлайн магазини вече започнаха да се появяват първите устройства с AMD 4700S. Всяка компания-партньор на AMD има своя ценова политика и цената варира от 320 до 700 щ. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *