Производителят на костюми за летене Gravity Industries публикува ново видео, в което се вижда как военнослужещ от Холандските морски сили прави тестов десант на кораб. Видеото демонстрира възможностите на летателната технология на компанията.

Войникът, участващ в демонстрацията, е облечен в специален боен костюм, който притежава впечатляващите 1050 конски сили тяга, осигурявани от четири мини реактивни двигателя, привързани към ръцете му. Благодарение на тази огромна мощ, основателят на Gravity Industries Ричард Браунинг успя да достигне „най-бързата скорост в костюм с двигател, управляван от тялото“, вписан в Книгата на Гинес през 2019 година.

В бъдеще компанията планира да пусне наследник на своя костюм за летене – летящ автономен мотоциклет, наречен „Speeder“. Той ще може да побере до двама души и да достига скорост над 250 mph.

„В момента сме затънали в коли и дълги разстояния, които изискват шофиране до летища и качване на самолет“ – посочва инвеститорът Тим Дрейпър. „Представете си, че можете просто да облечете летящ костюм и да полетите където искате да отидете. Мисля, че това е технология, от която всички се нуждаем“ – допълва още той.

Вижте повече в прикаченото видео:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *