След години чакане, най-сетне може да видим истински наследник на Nokia 9 PureView, въпреки че името може да е съвсем различно. Nokia 9 PureView имаше всичко, но не и голям успех. HMD Global искаше това да е новото водещо устройство, което да върне името на Nokia на картата, но за съжаление това не се случи.

Сега, години след това, най-сетне може да станем свидетели на раждането на истинския наследник на Nokia 9 PureView, но с различно име. Според ITHome, HMD се готви да пусне нов 5G флагман в Китай на 11 ноември, по време на голямото търговско събитие 11.11 – Singles Day.

Новините не се основават само на слухове или изтичания, те идват директно от Джан Юченг, продуктов мениджър на HMD за Китай. За съжаление той не сподели друга информация, която да разкрие каквито и да е спецификации на бъдещото устройство.

До сега знаем, че Nokia може да не използва наименованието “9.3” за предстоящия си флагман. Вместо това можем да очакваме нещо ново.

Всъщност от известно време Nokia се фокусира върху серията Х, така че има известна логика да предположим, че името ще се основава на това. Според съобщенията новата Nokia X50 ще се предлага със 108 мегапикселова камера и чипсет Snapdragon 775. Твърди се още, че ще включва оптика Zeiss за всички камери и ще има 6.5 инчов QHD+ 120 Hz дисплей и 6000 mAh батерия.

Няма как да бъдем сигурни, че именно това ще е новото водещо устройство, като се има предвид, че макар и по-мощен от другите, чипсетът не е водещ. Нямаме и конкретна информация какво да очакваме, но можем да предположим, че новият флагман също ще е с 6 инчов или по-голям AMOLED дисплей и честота на опресняване 120 Hz, водещ чипсет Snapdragon и мощна батерия с бързо зареждане. От гледна точка на камерата, също можем да очакваме настройка, одобна на PureView, като се има предвид нейната ефективност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *