Няколко часа след като социалната мрежа Twitter деактивира акаунта на американския президент Доналд Тръмп (@realdonaldtrump), той се е опитал да публикува туитове от други два акаунта – @POTUS и @TeamTrump. Постовете обаче бързо са изтрити от модератори на мрежата, а двата акаунта – временно спрени.

Twitter мотивира действията си като цитира своята политика, която казва, че ако даден акаунт се използва за избягване на забрана, той може да бъде спрян.

В изтритите туитове Тръмп се оплаква от отношението, което получава и заявява, че преговаря с „различни други сайтове“, както и че мисли за създаването на собствена алтернативна платформа.

По-късно текстовете на тези туитове бяха разпространени от пресслужбата на Белия дом. „Както аз отдавна казвах, Twitter отива все по-далеч и по-далеч в ограничаването на свободата на словото…Няма да млъкнем“, пише американският президент.

Няколко дни след протестите в Капитолия, основният комуникационен канал на американския президент обяви, че спира акаунта му за постоянно, поради риск от „по-нататъшно подбуждане към насилие“. Twitter обаче няма намерение да спира държавните акаунти @POTUS и @WhiteHouse за постоянно, но ще ограничи временно тяхното използване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *