Миналата година Apple поде нова инициатива за отказ от използването на процесорите на Intel в своите Mac компютри, в които започнаха да се използват собствените фирмени ARM чипове от серията M. Сега корпорацията от Купертино вече има с какво да се похвали. Въпреки, че продажбите на MacBook Air, MacBook Pro и Mac mini, базирани на SoC М1 стартираха през месец ноември миналата година, към днешен ден те съставят най-големият дял от продажбите на всички Mac. Това бе официално заявено от генералния директор на Apple Тим Кук по време на голямата пролетна презентация Spring Loaded, състояла се на 20-ти април.

Според това изказване, днес Apple продава много повече компютри, базирани на M1 в сравнение с процесорите на Intel. Тим Кук добави, че преходът към собствени ARM чипове не е просто някаква обикновена модернизация, а истински пробив. По време на това изказване не бяха съобщени конкретни числа и се очаква повече подробности да бъдат дадени на 28-ми април, когато трябва да бъде публикуван тримесечния финансов отчет на Apple.

Корпорацията от Купертино обяви миграцията към собствените ARM чипове за Mac миналото лято по време на събитието WWDC 2020. Самата миграция от процесорите на Intel към ARM процесорите на Apple ще бъде постепенна и според Тим Кук ще отнеме около две години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *