Новосъздаденият Съюз на работниците в Alphabet (компанията-майка на Google) подаде първата си жалба за предполагаеми злоупотреби с труд от страна на технологичния гигант. Жалбата е входирана в Националния съвет по трудови отношения и е насочена към Google Adecco.

Ръководството на центъра за данни на Google, което се намира в Южна Каролина, е забранило на служителите си да обсъждат размера на възнагражденията си. В същото време техникът Шанън Уейт е била отстранена от работа, след като е споделили във Facebook, че членува в обединението. Служителката не само е отстранена, а и срещу нея се води разследване дали представлява риск за сигурността на компанията.

Това е първата официална жалба от страна на Съюза на работниците в Alphabet и ясно показва какъв ще е подходът на синдиката. Вместо да настоява за колектен договор, той ще използва жалби и протести, за да притисне Google да се заеме с трудовите си проблеми.

Както Tech.Offnews.bg вече информира, профсъюзите на Alphabet по целия свят наскоро сформираха съюз на работещите в онлайн компанията. Негова основна функция е да гарантира, че служителите в технологичния гигант ще получават справедливо възнаграждание, няма да се страхуват от злоупотреби, както и от дискриминация от страна на ръководството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *