Съоснователят на Apple Стив Возняк разкри в Twitter, че стартира собствена частна космическа компания, която ще е различна от всички останали. Тя се нарича Privateer Space и е идея на Возняк и неговия дългогодишен приятел Алекс Филдинг от компанията за роботика Ripcord.

71-годишният предприемач публикува в социалната мрежа видеоклип, който обаче не разкрива много за новата компания. В него на фона на вълнуващи кадри и аудио мистериозен глас казва: „Това не е състезание или игра. Ние не сме един човек, една компания, една нация. Ние сме една планета“.

В резюмето на видеото се посочва, че Privateer Space ще работи, за да поддържа космическото пространство безопасно и достъпно за цялото човечество. Това подсказва, че новата компания може да е насочена към почистване на космическите отломки, които в момента обикалят около Земята.

Възможно е това да бъде и поредната услуга за космически туризъм по подобие на Virgin Galactic и Blue Origin. Повече подробности за новата компания ще бъдат разкрити на предстоящата конференция AMOS Tech 2021.

Вижте повече във видеото, което завършва със слогана: „Небето повече не е граница“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *