Американската стартираща компания Ample създаде нов вид мрежа за зареждане на електрически автомобили. Според създателите й тя може да направи пълно зареждане на електромобила за по-малко от десет минути.

Ample стартира, благодарение на партньорството си с компанията за споделено пътуване Uber. И в момента отговаря за зарежданията на автомобилния парк на компанията в Сан Франциско.

Концепцията за по-бързо зареждане на Ample е изцяло модулна. Вместо да зарежда изтощените батерии, стартъпът залага на технологии за тяхната смяна.

Според концепцията, по-големите превозни средства могат да побират повече акумулаторни модули, в сравнение с по-малките. Допълнително нейно предимство е пълната й автономност, която дава възможност на клиентите сами да презареждат автомобилите си чрез приложение за смартфон.

В добавка, Ample се опитва да направи електрическите коли по-достъпни за хората, така че те да започнат да ги предпочитат пред останалите. До сега компанията е построила само две електрически станции, но планира да инсталира още няколко в други големи калифорнийски градове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *