Британският стартъп Synthesia получи нови сериозни инвестиции за развитието на своите алгоритми за създаването на синтетични хора. Стартиращата компания използва изкуствен интелект, който генерира видеа с фотореалистични персонажи и добавя към тях съответната реч. Целевата аудитория на Synthesia са частните компании и държавните учреждения, в които виртуалните помощници могат да се използват за обучение и информиране на служителите.

Интересно е, че Synthesia шеговито нарича своя основен враг „скучните PDF файлове, които никой не чете“. Стартъпът се опитва да промени подхода към работата в големите компании, на които се налага непрекъснато да предоставят подробни данни за бизнеса на своите работници и служители. Компанията специално подчертава, че с помощта на новата платформа на Synthesia всеки потребител може да създава качествени цифрови двойници с професионално озвучаване, дори и ако досега е работил единствено с текстови документи.

Клиентите, използващи облачната онлайн услуга на Synthesia могат да избират готови аватари от виртуалната галерия на стартъпа, както и да създават нови, използвайки свои собствени видео и аудио материали. Когато необходимата информация е качена на платформата алгоритмите с елементи на изкуствен интелект генерират клипове с продължителност от 5 до 40 минути. Синтезираните оратори имитират мимиката на реалния човек и особеностите на неговата реч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *