Благодарение на лийкъра Digital Chat Station научаваме интересни детайли за серията смартфони Redmi K40. В своя публикация в китайската социална мрежа Weibo той споделя, че в линията ще има три устройства, най-вероятно това са K40, K40S и K40 Pro.

Очаква се Pro вариантът да разполага с чипсет Snapdragon 888 и да е с цена от 386 евро в Китай. Това е ниска стойност дори за пазара в страната. Освен флагманския чипсет устройството ще има и основна камера със 108-мегапикселов сензор.

Преди време се появи и информация, че Redmi K40 Pro може да включва дисплей с отвор за предната камера, а не подвижен механизъм, каквато беше практиката в предшестващите модели. Данните за това идват от лийкъра Sudhanshu Ambhore, като той посочва, че отворът ще е в горния ляв ъгъл на екрана.

Redmi K40 Pro най-вероятно ще разполага с OLED дисплей с честота на опресняване 120 херца. Той може да има и двуклетъчна батерия с общ капацитет 4970 mAh с поддръжка на технология за бързо зареждане при 55W.

Redmi K40 от своя страна може да включва чипсет MediaTek Dimensity 1000+. Екранът най-вероятно ще е с LCD панел, който е с висока честота на опресняване и то до 120 херца. Освен това батерията може да е с капацитет 4500mAh, като се поддържа и бързо зареждане при 33W.

Засега липсват допълнителни данни свързани с бъдещата серия, но очакваме такива да се появят скоро. Добрата новина е, че се очаква премиерата да е до края на месеца, но разбира се тази информация не е официална.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *