Сър Ричард Брансън може да достигне до открития космос преди Джеф Безос. Virgin Galactic обяви, че има прозорец за изстрелване на SpaceShipTwo Unity на 11 юли, което е със седмица по-рано от първия туристически полет на Blue Origin.

Полетът на Безос е планиран за 20 юли. Мисията Unity 22 ще е четвъртият пилотиран полет, но първият с пълен екипаж с два пилота и четирима специалисти. Един от пасажерите ще е именно основателят на компанията, Брансън.

Той ще оцени изживяването, което могат да очакват частните астронавти, които ще плащат за пътуване с компанията. Предстоящият пилотиран полет е планиран след анализ на данните от последния тестови полет от 22 май.

В предстоящата мисия фокусът ще е върху оценката на условията в кабината. Освен това ще бъдат оценени удобството на седалките и изгледа към планетата Земя. Ще бъдат демонстрирани и условията за провеждане на научни експерименти.

Освен Брансън и двамата пилоти, ще има и още трима пътника, които са служители във Virgin Galactic. Става дума за Главния инструктор на астронавти, Бет Моузес, който ще проследи изпълняването на поставените цели.

Водещият инженер за оперативната дейност, Колин Бенет ще оценява оборудването в кабината и процедури. Вицепрезидентът за връзки с правителството и научна дейност, Сириша Бандла ще провежда научни експерименти.

Virgin ще предава на живо полета на страницата си, както и във Facebook, Twitter и YouTube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *