Apple е започнала да работи върху своите слушалки AirPods Max преди повече от четири години, твърди бивш инженер на компанията.

Всъщност слуховете, че Apple разработва over-ear слушалки от висок клас, започнаха да се появяват още в началото на 2018 година с любезното съдействие на анализатора Минг-Чи Куо. Срокът на тяхното разработване обаче, очевидно се простира много по-назад във времето, ако съдим по информацията, публикувана от бившия инженер на Apple, Динеш Дейв в Twitter. Apple за пръв път стартира линията AirPods преди точно четири години, през декември 2016, след което популярността на слушалките бързо нарастна. Още тогава компанията е започнала да проучва потенциални продукти от същата категория, сред които и over-ear слушалките. Те са и последният, подписан от Динеш продукт, преди около 4 години, става ясно от съобщенията му.

Преди официалното обявяване на AirPods Max във вторник, слуховете се фокусираха не само върху дизайна и характеристиките на слушалките, но и върху продължителните забавяния, които се твърди, че компанията е изпитвала при производството им. Различни източници предсказваха дати за дебюта им, които обаче така и не се сбъднаха – от края на 2018, до втората половина на 2019 година. Сега вече AirPods Max са на разположение за предварители поръчки на сайта на Apple, с дата на стартиране 15 декември, но за повечето държави вече има огромни периоди на изчакване за доставките – до март 2021 година.

Марк Гърмън от Bloomberg по-рано съобщи, че Apple е тествала поне две версии на слушалките, сред които първокласна с подобни на кожа тъкани, известна още като AirPods Max и модел, фокусиран върху фитнеса, който използва леки, дишащи материи с малки перфорации. Това може би означава, че следващата година ще видим допълнителен модел на слушалките с по-ниска цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *