Съоснователят на Wikipedia Джими Уелс продава на търг част от интернет историята. От днес всеки, който желае, може да наддава, за да получи NFT за първата му редакция в онлайн енциклопедията.

Уелс също продава на търг персоналния компютър Apple iMac, с който е програмирал уебсайта преди 20 години. Част от приходите от продажбите ще бъдат използвани за финансирането на проекта на му за нов вид социална мрежа, основаваща се на модел без реклами – WT.Social.

Наддаването за NFT сертификата ще започне от символичните 100 щ. долара. Но очакванията са той да се продаде за няколко милиона долара преди аукционът да завърши на 15 декември.

Новият собственик на сертификата ще получи контрол върху една уеб страница, която всеки ще може да редактира. Но след пет минути тя ще се връща автоматично към първоначалното си състояние, което е надписът „Здравей, свят!“.

Незаменимите токени NFT са уникални цифрови обекти, които предоставят собственост чрез блокчейн технология. През последните месеци те се превърнаха в основен продукт на аукционните къщи и пазара на изкуство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *