Както вече стана ясно, серията Pixel 6 на Google най-вероятно ще бъде представена на 30 септември. Слуховете за телефоните обаче не спират.

Поредното изтичане ни дава повече данни за Pixel 6 Pro и неговата перископна камера. CAD-базирани рендери с висока разделителна способност и 360-градусово видео бяха публикувани от @OnLeaks.

Започвайки с камерата, рендерите показват правоъгълно отваряне на обектива, което може да означава само едно – телефото обектив в стил перискох, който ще доведе е поредното подобрение. Последният път когато Google използва телефото камера в своите модели беше със серията Pixel 4 преди 2 години.

Според предните слухове, Pixel 6 Pro ще осигури 5-кратно оптично увеличение, което е знак, че Google най-сетне се опитва да настигне конкуренцията възприемайки тенденцията при камерите. Забележително е, че предстоящият телефон може да използва самостоятелно проектиран чип с кодово име Whitechapel, вместо процесор на Qualcomm.

Освен това компанията може да се откаже от 12 мегапикселовата широкоъгълна камера, която сме свикнали да виждаме в телефоните Pixel в полза на сензор Sony с висока разделителна способност. Слуховете сочат, че основната камера ще използва 50 мегапикселов сензор.

Новият теч разкрива 6.67 инчов дисплей, леко извит по ръба. Това най-вероятно е AMOLED панел, кйто крие сензор за пръстови отпечатъци, но подробности като честота на опресняване и максимална яркост все още са тайна. В долната му част виждаме малка брадичка, в горната е перфорацията за предната камера, а Google ще запази горните и долни стерео високоговорители в Pixel 6 Pro.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *