Когато става дума за флагмани, голямо влияние се обръща на качеството на камерата на мобилно устройство. Според изтеклата тези дни информация, бъдещият Galaxy S22 ще получи уникален оптичен сензор, който може да се окаже нова стъпка напред в мобилната фотография.

Според популярния специалист Ice Universe, който има достъп до вътрешна информация, тази година Samsung ще представи фотосензор с рекордна 200 МР резолюция, както и RGBW оптичен сензор с разделителна способност 50 МР. Именно RGBW сензорът се очаква да бъде използван в новите смартфони от фамилията Galaxy S22, както и в други мобилни устройства на други производители.

Да напомним, че навремето китайският технологичен гигант предложи използването на RGBW оптичен сензор в смартфона Huawei P8. Основната особеност на този фотосензор е, че към трите базови цветове (син, червен и зелен) е добавен четвърти – бял. Това съвременно решение дава възможност за сериозно подобряване на фотографиите, заснети при ниска осветеност на сцената – получават се снимки с естествени цветове.

Противоречива е информацията за оптичния сензор в Galaxy S22 Ultra. Според някои медии, той ще бъде оборудван със 108 МР фотосензор, а според други – новият 200 МР оптичен сензор. Каква е истината се очкава да разберем в началото на следващата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *