Компанията Sapphire Technology представи видеокартата Toxic Radeon RX 6900 XT Air Cooled, базирана на графичния процесор AMD Navi 21 XTX с повишена тактова честота. Охлаждането на новата графична карта е въздушно.

Охлаждането на видеокартата Sapphire Toxic Radeon RX 6900 XT Air Cooled е хибридната фирмена система Nitro+ SE. Използва се масивен алуминиев радиатор с шест топлинни тръби, обдухван от три 100 мм вентилатора с двойни сачмени лагери. За разсейването на топлината от транзисторите за захранване на графичния процесор се използва отделен радиатор с две топлинни тръби. На гърба на картата е поставена метална пластина за усилване на конструкцията и за допълнително охлаждане.

Захранването на чипа се осъществява от (14+2+2)-фазна система, налични са два VGA-UEFI чипа с превключвател за избор на единия от тях. Необходимо е подаване на допълнително захранване към единия 6-пинов и и двата 8-пинови PCI-E Power конектора. Видеоизходите са DisplayPort 1.4 (x3) и HDMI 2.1.

Графичният процесор има три режима на работа с честоти 1815/2235/2425 MHz (Base/Game/Boost Clock). Размерът на буферната памет е 16 GB, която работи с честота 16 GHz. Средната консумация на видеокартата е около 400 W, като е необходим захранващ блок с мощност 850 W.

Цената на графичната карта Sapphire Toxic Radeon RX 6900 XT Air Cooled  засега не е обявена, но подобната Radeon RX 6900 XT Toxic Limited Edition със същото хибридно охлаждане струва 1899 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *