Създателят на антивирусната програма MCAFEE Джон Макафи е починал днес на 75-годишна възраст. Той е намерен мъртъв в килията си в затвора в Барселона, където е очаквал екстрадиция в САЩ.

Испанските власти смятат, че програмистът се е самоубил, но причината за смъртта му все още не е официално определена. Те го арестуваха на летището в Барселона през октомври 2020 г. за обвинения в измами, пране на пари и укриване на данъци.

Въпреки че е най-известен с антивирусния софтуер, който носи неговото име, през последните години Макафи привлича вниманието на медиите със своето непостоянно поведение.

През 2012 г. беше обвинен, че е платил на убиец 5 хил. щ. долара, за да убие съседа си. Съвсем наскоро властите в Доминиканската република го арестуваха по подозрение, че е пътувал с яхта, пълна с висококалибрени оръжия и друго военно оборудване.

В средата на юни Макафи даде показания в испанския Национален съд, в които отрече всички обвинения срещу него в Съединените щати, твърдейки, че имат „политически характер“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *