След 14 години в Ню Йорк вече няма да се продават превозни средства, работещи с изкопаеми горива. Губернаторът на щата Кати Хочуп подписа законопроект, забраняващ продажбата на газови превозни средства от 2035 г. и изискващ всички нови автомобили да бъдат с нулеви емисии.

Това ще помогне за намаляване на емисиите на парникови газове на Ню Йорк с 35%, както и ще му помогне да постигне своите климатични цели. Те предвиждат намаляване на емисиите на парникови газове с 85% до 2050 година.

Само около един процент от новите превозни средства, продавани в Ню Йорк в момента, са изцяло електрически. Ето защо, съгласно новия закон, няколко държавни агенции трябва да работят заедно, за да измислят стратегия за развитие на пазара на превозни средства с нулеви емисии до края на следващата година.

Калифорния също забрани продажбите на нови автомобили с газ до 2035 г. миналата година, а Масачузетс последва примера по-рано тази година. Междувременно депутатите от Вашингтон също се опитаха да приемат закон, който забранява продажбите на автомобили на газ до 2030 г., но него бе наложено вето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *