OnePlus се готви да пусне нов бюджетен смартфон – Nord CE 5G, който ще дебютира в началото на следващия месец. Сега подробности за спецификациите му се появиха онлайн.

Изглежда OnePlus Nord CE 5G ще е наистина солиден модел от среден клас, който най-вероятно ще е и на приемлива цена. Той ще е въоръжен със Snaodragon 759G и AMOLED дисплей с честота на опресняване 90 Hz.

Според Android Central телефонът ще работи с миналогодишни процесор на Qualcomm, който е базиран на 8 nm процес, използва ядрото Kryo 570 и предлага технология за шумоподтискане, базирана на AI и поддръжка на честотни ленти mmWave и sub-6GHz 5G. Докладът сочи още, че OnePlus Nord CE 5G ще пристигне с 6.43 инчов AMOLED дисплей с честота на опресняване 90 Hz, но детайли като яркост и разделителна способност все още не са наличи.

Що се отнася до камерата, телефонът ще предложи тройна с 64 мегапикселов основен сензор. Интересното тук е, че оригиналният Nord беше с четворна камера.

Селфи камерата на OnePlus Nord CE 5G ще е 16 мегапикселова, което също е понижение в сравнение с 32 мегапикселовата на оригиналния Nord, която имаше и 8 мегапикселов ултраширок сензор.

OnePlus Nord CE 5G, където CE означава “Core Edition”, ще направи своя официален дебют на 10 юни в Индия, както и на няколко европейски пазара.”Редуцирахме оригиналния Nord до основните му елементи и добавихме няколко допълнителни функции, за да създадем страхотен ежедневен телефон на още по-достъпна цена”, коментира Пийт Лау по повод на предстоящото устройство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *