Редакторът на уеб-портала Valve News Network Тайлър Маквикър (Tyler McVicker) съобщи интересни подробности за няколко геймърски проекта, разработвани от Valve. Най-любопитен и интересен, който едновременно с това има всички шансове да излезе, е екшън играта Half-Life: Citadel.

Във вътрешната кореспонденция между разработчиците проектът се описва като „празник на Носталгията“ и като „хибридна рожба на Left 4 Dead, Alien Swarm, RTS и Half-Life“. Друг интересен момент е, че играта Half-Life: Citadel се разработва, като се вземат предвид възможностите на портативната конзола Steam Deck. Това означава, че най-вероятно тази игра ще бъде оптимизирана за тази конзола от гледна точка на производителността и на управлението.

Маквикър каза още, че „Цитаделата“ е в активна фаза на разработване. Но засега по-голямата част от екипа на Valve е заета с работата върху Steam Deck. Ето защо новият екшън ще може да видим след около година и половина.

Блогърът засегна и друг интересен момент. Според него проектът Half-Life 3 не е спрян, но е с нисък приоритет и върху него работят само няколко души.

Маквикър каза няколко думи и за играта HLX, която се счита за хипотетичното продължение на Half-Life: Alyx за VR шлемове. Разработването на тази игра става бавно, понеже във Valve нараства вътрешното разочарования от днешните възможности на виртуалната реалност. Това е и причината все по-малко хора да работят върху този проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *