Акциите на американската криптовалутна борса Coinbase се сринаха на фона на всеобщия срив на пазара за цифрови активи. Coinbase отдавна е една от най-големите и успешни криптовалутни борси в целия свят. Тя се намира под юрисдикцията на САЩ и е изключително популярна. Но продължаващият от няколко дни спад в курсовете на всички основни криптовалути твърде отрицателно се отрази и на тази компания.

Според публикуваната от Hypebeast информация, през изтеклите седем дни цената на акциите на Coinbase е паднала с цели 75%. Финансовите експерти от Уолстрийт не изключват възможността компанията да обяви фалит и да бъдат предприети регулаторни и оздравителни мерки. Към днешен ден акциите на Coinbase се търгуват при цена 54 щ. долара. Това е най-ниската цена от месец октомври 2021 година. Очертава се банкрут.

Във вторник Coinbase публикува своя официален тримесечен финансов отчет, в който се вижда загуба от около 340 милиона щ. долара. Едновременно с това значително е намалял броят на потребителите и обемите на търговията с криптовалути.

В своя финансов отчет Coinbase посочва, че в случай на обявяване на фалит „Криптовалутните активи на нашите клиенти, които съхраняваме, могат да бъдат подложени на предвидените при фалит процедури„.  Това означава, че техните притежатели могат да ги изгубят. Генералният директор на Coinbase се опита да успокои общността като заяви, че ако това се случи, съдбата на потребителските цифрови активи ще бъде решавана от съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *