Мистериозният метален монолит с неизвестен произход, открит наскоро в пустинята на Юта, е изчезнал. За това съобщиха властите на САЩ, които нямат представа къде може да е.

Странният метален предмет за първи път бе забелязан от хеликоптер на 18 ноември и доведе до масови спекулации и хипотези относно произхода си. Мнозина сметнаха, че е арт-инсталация. Не липсваха обаче предположения, че е поставен в пустинята от извънземни.

От арт средите смятат, че монолитът е дело на скулптора Джон Маккракън, който умира преди девет години. Неговият син, Патрик Маккракън, заяви че баща му е искал да оставя творбите си на отдалечени места, така че да бъдат откривани на по-късен етап.

Структурата е висока 3.7 метра и е с формата на изправен паралелепипед. Сега на мястото й са оставени няколко подредени вертикално камъни и един метален триъгълник.

От Бюрото за управление на земите в щата Юта подчертават, че дори това да е произведение на изкуството, поставянето му е напълно незаконно. Сега изглежда никой не знае къде е изчезнала мистериозната структура.

One thought on “Мистериозният монолит в пустинята на Юта изчезна”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *