След като Apple най-сетне пусна своите тракери AirTags, може би и вие сте сред мераклиите да си ги купят. За целта обаче трябва да се съобразите с някои изисквания, освен цената от 29 долара за брой, или 99 долара за комплект от четири.

Съвсем в тона на политиката на компанията, AirTags се поддържат от нейните iPhone, iPad и iPod. До тук добре, но освен това устройството ви трябва да работи с iOS 14.5, която официално ще бъде пусната по-късно днес. За щастие това далеч не означава, че трябва да имате най-новия модел смартфон, или таблет.

За да използвате AirTags, вашият iPhone трябва да е 6s или по-нов модел, или с други думи да е сред поддържаните от iOS14 устройства. Тук обаче също има малка уловка, тъй като само сериите iPhone 11 и iPhone 12 поддържат функцията Precision Finding на тракерите.

За да стане по-ясно, тази функция се осигурява от чипа U1, с помощта на технологията Ultra-Wideband за по-точно позициониране. Така съвместими са телефоните от серия 11 насам, към които разбира се през есента ще се присъедини и iPhone 13.

AirTags ще поддържат и устройства с Android, но не точно… В смисъл самите тракери не работят с телефоните, а локацията става през приложението Find My, което ще бъде пуснато в близко бъдеще. Ако телефонът ви поддържа NFC, може да си взаимодейства много ограничено, но полезно с AirTags.

Става въпрос за функцията Lost Mode на самите тракери, когато те излизат извън обхват, например изгубени навън. Тогава с помощта на NFC ще можете да видите съобщението, съдържащо контакт на собственика и да му помогнете да намери своя тракер.

Разбира се AirTags ще ви бъдат от полза и, ако често губите различни предмети като портфейл, или ключове например.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *