Децата в Китай вече могат да играят онлайн видеоигри само три часа седмично. А платформи като Tencent – да предлагат игри между часовете от 8 до 21 часа в петък, уикендите и официалните празници.

Това е доста голямо ограничение в сравнение с предишното правило от 2019 г., което позволяваше на подрастващите да прекарват не повече от час и половина на ден пред компютрите. Освен него, властите настояват всички онлайн заглавия да бъдат свързани с някакъв вид система, включваща различни видове пристрастявания.

Припомняме, че по-рано този месец китайската телекомуникационна компания Tencent беше принудена да намали времето, в което непълнолетните могат да играят хитовото мобилно заглавие Honor of Kings само до час през седмицата и два часа през уикенда.

Експерти прогнозират, че това ще повлияе негативно на цените на акциите на компанията. От друга страна обаче Tencent споделя, че непълнолетните представляват много малка част от цялостния ѝ бизнес.

Междувременно преди седмица Южна Корея обяви, че ще се откаже от скандалния си „Закон за Пепеляшка“, забраняващ играенето на видеоигри между полунощ и 6 сутринта. В допълнение страната заяви, че зачита правата на децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *