Правителството на Китай обяви, че новата официална криптовалута на страната – YuanPay вече е в продажба.  Заместник-министърът на финансите на Китай Лиу Кун информира, че тя се равнява на 0.13 евро., което я прави една от най-евтините виртуални валути.

Акционери и инвеститори прогнозират, че с приемането на криптовалутата за официално разплащателно средство в Китай и пустането на YuanPay в продажба, много хора ще станат милионери за една нощ. Те очакват новата цифрова валута да надмине по популярност дори биткойн.

За разлика от останалите виртуални валути, които са децентрализирани, китайскита дигитална монета ще бъде стриктно наблюдавана от правителството на азиатската страна. Така властите ще имат по-добър поглед над транзакциите в страната.

Предполага се, че в бъдеще китайската цифрова валута ще се бори за световно признание, за да може да се конкурира с долара. Дали това ще случи, предстои да разберем.

Със сигурност обаче легализирането й е революция както в начините на плащане, така и в света на криптовалутите. Без съмнение, въвеждането на дигиталния юан в такава гъсто населена страна ще доведе до ръст в онлайн пазаруването и голямо раздвижване на финансовите пазари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *