Китайският автомобилен производител Geely, в състава на който участва и Volvo, ще започне да произвежда собствени смартфони. Основателят на компанията Ерик Ли специално за това ново направление на своя бизнес създаде дъщерната компания Hubei Xingji Shidai Technology.

Новосъздадената компания вече подписа споразумение за търговско сътрудничество с региона за икономическо и техническо развитие на Ухан, в рамките на което ще се произвеждат мобилни телефони. Централният офис на новия производител на смартфони също ще се намира в китайския град Ухан.

Geely се надяват, че смартфоните ще бъдат една отлична добавка към техния основен бизнес по производство на автомобили. Очакванията са първият смартфон на Hubei Xingji Shidai Technology да излезе на пазара през 2023 година. По всичко личи, че това ще са луксозни телефони от висок клас, които ще могат да се конкурират с продукцията на технологични гиганти като Apple, Samsung и Xiaomi.

Интересно е, че големите компании, които произвеждат най-много смартфони, се опитват да излязат на автомобилния пазар. От тази гледна точка Geely е първият автомобилен производител, който се опитва да направи точно обратното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *