След Twitter, Facebook, Spotify и LinkedIn, Discord стана поредната социална платформа, която ще конкурира Clubhouse. Компанията представи новата си функция Stage Channels, която ще позволява на потребителите да провеждат групови аудио разговори.

Всеки разговор ще се модерира от т.нар. сценични модератори, които ще могат да заглушат или дори да премахнат потребител, докато говори. Всеки участник от аудиторията ще може да поиска думата. В такъв случай модераторът ще го поставя на опашката за говорене, а след изказването му ще го премества обратно в публиката.

Новата функция на чат платформата ще бъде достъпна само при определени условия. Така например Discord е категорична, че общностите трябва да имат ясно публикувани правила, които членовете да следват.

Аудио каналите на геймърската платформа ще бъдат широко достъпни за всеки, който отговаря на тези условия. За разлика от Clubhouse, който е достъпен само за iOS и се изисква покана, за да може да се ползва, Discord е наличен в Windows, macOS, iOS, Android и през мрежата.

Както Tech.Offnews.bg вече информира, заради пандемията и бума на онлайн развлеченията Dіѕсоrd постигна oĸoлo 140 милиона aĸтивни пoтpeбитeли мeceчнo пpeз минaлaтa гoдинa. Платформата е гeнepиpaла 130 млн. щ. дoлapa гoдишни пpиxoди – пpиблизитeлнo тpи пъти пoвeчe oт пpeдxoднaтa гoдинa.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *