Американският технологичен гигант Amazon отложи връщането на служителите в офисите си за началото на следващата година. Причината за промяната в първоначалните планове връщането да се случи от есента, е нарастването на новите случаи на Covid-19.

„Тъй като продължаваме да следим отблизо местните условия, свързани с Covid-19, коригираме нашите насоки за корпоративните служители. Здравето на служителите е основен приоритет и Amazon ще продължи да се придържа към указанията на местните власти за безопасно завръщане в офисите” – се казва в официално изявление на компанията.

Така Amazon стана поредната технологична компания, която реагира превантивно на разпространението на силно заразния вариант „Делта“. Сред тях са Apple, Facebook, Google, Twitter и др.

Google и Facebook ще изискват ваксинации от служителите в офисите си

За момента най-голямата компания за електронна търговия не предвижда задължителна ваксинация на служителите в офисите. Изисква се обаче носенето на маски, освен ако не бъдат предоставени доказателства за направена пълна имунизация.

За Amazon работят повече от 75 хил. души, повечето от които са в комплекса на корпоративните централи в Сиатъл и в близкия Белвю. Компанията има и големи офиси в района на Сан Франциско, Ню Йорк, Бостън, района на Лос Анджелис и в новия си кампус в процес на изграждане близо до Вашингтон.

Последните насоки на Amazon не се отнасят до персонала в складовете и доставките, които съставляват по-голямата част от работната сила на корпорацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *