Съвсем наскоро в медиите се появи информация, че китайските власти забраняват на военните, на учените и на някои държавни служители да използват електромобилите на Tesla за ходене на работа, както и да посещават с електрическите автомобили предприятията, които по някакъв начин са свързани с отбраната на Китай. Причината е, че е възможно да изтече чувствителна информация чрез охранителните камери на електромобилите. Тази сутрин Илън Мъск лично отговори на тези обвинения чрез директен стрийм с Китай.

По време на видеоконференция с участници във Форума за развитие на Китай Мъск заяви, че неговата компания ще спре да съществува, ако нейните автомобили започнат да се използват за шпионаж. „Ние сме силно стимулирани и мотивирани да спазваме пълна конфиденциалност“ – каза генералният директор на Tesla по време на тази виртуална дискусия. „Ако Tesla започне да използва електромобили за шпионаж в Китай или където и да било на друго място, то нас просто ще ни изключат и унищожат„.

Преди това мениджърите на Tesla официално заявиха, че в Китай компанията не включва охранителните камери.

Към днешен ден китайският пазар е изключително важен за Tesla и за нейното развитие, и автомобилната компания на Илън Мъск изобщо не иска да бъде замесена в един неприятен шпионски скандал. През 2020 година Tesla продаде в Китай 147 445 електромобила, което е около една трета от цялата продукция на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *