Генералният директор на Tesla Илън Мъск (Elon Musk) слезе от втора на трета позиция в рейтинга Bloomberg Billionaires Index на най-богатите хора в света. Той бе изпреварен от Бернар Арно (Bernard Arnault), президент и CEO на групата компании Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). Първото място в класацията Bloomberg Billionaires както преди заема генералният директор на Amazon Джеф Безос (Jeff Bezos).

Акциите на Tesla в началото на тази седмица паднаха с 2,2% и 1 TSLA се търгуваше при ниво 576,83 щ. долара. На фона на всеобщия спад в технологичния сектор, през последните 5 дни акциите на автомобилната компания на Илън Мъск паднаха с 8,3%. По този начин, към днешен ден финансовото състояние на генералния директор на Tesla и SpaceX се оценява от Bloomberg Billionaires на 160,6 милиарда щ. долара. Това е почти с една четвърт (24%) по-малко в сравнение с рекордното ниво, което Мъск бе постигнал през месец януари тази година.

От началото на 2021 година до днешен ден капиталът на Мъск намаля с 9,1 милиарда щ. долара, докато в същото време цената на активите на Арно нарасна почти с 47 милиарда щ. долара до 161,2 милиарда щ. долара благодарение на нарасналите продажби на принадлежащите на LVMH луксозни брандове в Китай и редица други азиатски страни.

През месец януари Илън Мъск оглави рейтинга на най-богатите хора на планетата благодарение на рекордния ръст на цената на акциите на Tesla от невероятните 750%. След това акциите на тази автомобилна компания започнаха да поевтиняват, понеже голямо влияние започна да оказва конкуренцията от страна на традиционните автомобилни производители, както и недостигът на полупроводникови компоненти за електромобилите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *