Компанията на Илон Мъск Neuralink, която работи по нова технология, свързваща мозъка директно с компютър, сподели поредната си революционна новина. След имплантирането на чипове в главата на маймуна и прасе, днес иновативният стартъп показа как маймуна играе видео игра.

Първоначално на маймуната е показано как се борави с джойстик, а в последствие тя е получавала инструкции директно в мозъка си чрез безжична връзка. Устройството за невронно предаване на данни на Neuralink се нарича N1 Link.

От компанията споделят, че са го имплантирали в мозъка и в областта на ръцете на маймуната, чието име е Пейдж. „Нашата мисия е да изградим безопасна и ефективна BCI (Brain Computer Interface) система, която е безжична и напълно имплантируема, както и да автоматизираме операцията по имплантиране, за да стане възможно най-бърза и безопасна“ – пише още в публикация в блога на Neuralink.

Според Илон Мъск първият продукт на компанията ще позволи парализирани хора да използват смартфон с ума си. По-усъвършенстваните му версии ще могат дори да им позволят да ходят отново.

Вижте повече в прикаченото видео:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *