Основателят на SpaceX Илон Мъск си е закупил билет за един от бъдещите полети на космическия кораб  на Virgin Galactic. Това съобщи основателят на компанията Ричард Брансън. Милиардерът посочи още, че може да лети на кораб на SpaceX някой ден.

За да си осигури място за бъдещо пътуване в космоса, Мъск е платил депозит от 10 хил. щ. долара. Датата на дългоочаквания полет все още не се разкрива.

Припомняме, че в неделя бе осъществен първият полет с пълен екипаж до Космоса на Virgin Galactic. Присъствайки на борда Бpaнcън стана пъpвият милиapдep, дocтигнaл дo Kocмoca, изпреварвайки ocнoвaтeля нa Вluе Оrіgіn Джeф Бeзoc, ĸoйтo тpябвa дa лeти нa 20 юли c paĸeтaтa Nеw Ѕhераrd.

Ричард Брансън осъществи първия си полет в Космоса

Макар и конкуренти в космическата надпревара, интересите на Брансън и Мъск не се припокриват напълно. Virgin Galactic е насочен предимно към космическите туристи, задоволяващи се с суборбитални полети. SpaceX, от своя страна, фокусира своите туристически усилия върху лунни полети и обикновено пренася скъпи полезни товари в космоса.

Vіrgіn Gаlасtіс имa зa цeл дa зaпoчнe дa лeти с тypиcти дo Kocмoca пpeз предстоящата гoдинa. Билети са резервирали вече около 600 души в 58 държави, сред които и звезди като Лейди Гага, Том Ханкс и Джъстин Бийбър.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *