В началото на тази седмица излезе почти финалната версия на Windows 10X. Сред многобройните визуални промени е добавена и нова анимация, която се показва при зареждането на операционната система и която не бе променяна още от 2012 година. На мястото на старите въртящи се кръгчета е поставен въртяща се дъга от WinUI 3. Оказа се, че не е необходимо да се чака идването на голямото обновяване Sun Valley, което ще предложи тотален редизайн на Windows 10, както и не се налага инсталирането на ОС Windows 10X, за да се види новата анимация при зареждането на операционната система.

Преди да експериментирате със своето компютърно устройство, убедете се, че операционната система е обновена до версия 19587 или по-нова. Освен това се препоръчва създаването на точка на възстановяване на Windows, за да се избегне възможен срив на системата. Ето какво трябва да се направи:

  • Отворете редактора на системния регистър чрез Win + R – regedit.
  • Преминете към адрес HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ContolSet001\Control.
  • Създайте новия ключ BootControl (папка в дървовидната структура на системния регистър).
  • В дясната част на току-що създадения ключ кликнете с десния бутон на мишката и създайте параметъра 32-bit DWORD с име BootProgressAnimation и значение 1.
  • Рестартирайте компютъра.

Ако искате да върнете всичко както е било преди, просто изтрийте новосъздадения BootProgressAnimation.

One thought on “Ето как може да се включи анимацията на зареждането на Windows 10X в обикновената Windows 10”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *