След премиерата на AirPods Max, повечето коментари бяха насочени към самите слушалки, но смарт калъфчето, с което идват е не по-малко интересно, дори и като дизайн.

На пръв поглед Smart Case е доста странен, но Apple посочва, че той е създаден, за да постави AirPods Max в състояние с изключително ниска мощност, което помага да се запази заряда на батерията им, когато не се използват. Тази функционалност звучи полезо и със сигурност работи правилно, но дизайнът е друг въпрос. Повечето първоначални рецензии предполагат, че докато останалите слушалки от висок клас идват с твърд калъф, който им осигурява защита, Smart Case на Apple изглежда напълно безпомощен в това отношение. Той прилича повече на чанта, увита около слушалките и не е ясно дали ще оцелее в раница например. Със сигурност бързо ще се замърси и не може да се мери с хубавите твърди калъфи на други модели. Във видеото си MKBD посочва, че AirPods Max не разполагат с физически бутон за изключване и трябва да се използва Smart Case, в противен случай слушалките ще изтощят батерията си за около два часа, докато преминат в режим на ниска консумация.

От друга страна обаче, Smart Case почти не увеличава размера на слушалките, така че те заемат по-малко място в чантата, в сравнение с традиционните твърди калъфи. Също така магнитът в закопчалката е това, което ги поставя в състояние на ниска консумация, което е наистина хитро.

Обобщавайки можем да кажем, че докато първите впечатления от AirPods Max са положителни, то Smart Case се очертава неудобен аксесоар, който не осигурява особено голяма защита и изглежда странно. Това може би означава, че скоро ще видим много алтернативни кейсове от трети страни на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *