Режимът Sentry Mode, при който се активира записа от камерите на електромобилите на Tesla в случай на потенциална опасност, се появи още през 2019 година. А сега автомобилната компания на Илън Мъск представи разширената версия на този режим.

След пристигналото в средата на седмицата обновяване на фърмуера на електромобилите на Tesla се появи нова функция за отдалечен достъп до техните камери. Сега е възможно тяхното дистанционно използване в режим на реално време.

Всички притежатели на електромобили на Tesla могат дистанционно да оглеждат какво се случва близо до техния електрически автомобил, когато е паркиран, и да се убедят, че е безопасно да отидат при него и да потеглят. Обменът на информацията с камерите и криптиран от край до край и тази информация е достъпна единствено за конкретния притежател на електромобила – Tesla няма достъп до тези данни.

Засега тази функция е достъпна само за мобилната операционна система iOS. Версията за Android трябва да излезе по-късно. Важно е да се подчертае, че тази функция е достъпна само за абониралите се за услугата Premium Connectivity която в САЩ струва 10 щ. долара месечно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *