Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще направи своя собствена социална мрежа по-рано тази седмица. Днес стана ясно, че за целта той вече води преговори с представители на малко известни приложения.

Едно от тях е FreeSpace, което се появи на 1 февруари и има 20 000 потребители. Тръмп обаче все още не е решил окончателно с коя платформа ще си сътрудничи.

Според говорителя му Джейсън Милър завръщането на бившия президент в социалните мрежи най-вероятно ще се случи след два или най-много три месеца. Нещо повече – съветникът прогнозира, че мрежата на Тръмп да стане най-популярна в световен мащаб и дори ще промени „правилата на играта“ в бранша.

Припомняме, че като действащ президент Доналд Тръмп изразяваше позициите си предимно чрез социалната мрежа Twitter. Акаунтът му в нея имаше почти 89 милиона почитатели.

През януари обаче той беше блокиран от Facebook, Instagram и други социални мрежи заради изявленията му за бунтовете на 6 януари във Вашингтон. Ръководството на Twitter също взе решение да блокира завинаги профила му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *