Най-голямата българска медийна и интернет група скоро може да се окаже с нов собственик. Става въпрос за Нова Броудкастинг Груп, която е собственост на Адванс Медиа Груп – дъщернo дружество на инвестиционния холдинг Адванс Пропъртис, притежаван на свой ред от братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Преди около час стана ясно, че те водят преговори с доставчика на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа Юнайтед Груп. Новината се появи в Капитал, OFFNews.bg и други медии, след което последва и официално съобщение от Юнайтед Груп.

„Потенциалната сделка зависи от успешното приключване на преговорите между страните, както и от сключването на обвързващ договор за покупко-продажба на дялове между тях и получаването на всички необходими одобрения от съответните регулаторни органи в България и чужбина“ – става ясно още от пресинформацията.

У нас Юнайтед груп е най-известна като собственик на телекомуникационния оператор VIVACOM. През двете десетилетия от основаването си, разположената в Амстердам компания придобива и успешно интегрира над 100 дружества в своята структура. Има най-широкото покритие на мрежата в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция от телевизионно съдържание от цял свят. Юнайтед груп оперира в осем държави, а от март 2019 г. е собственост на BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

Нова Броудкастинг Груп от своя страна е най-голямата медийна група у нас, в която влиза и най-голямата група интернет сайтове – Нетинфо. В актива й са сайтовете abv.bg, vesti.bg, vbox7.com, gbg.bg, sinoptik.bg, edna.bg и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *