Instagram

Груповият видео чат на живо на социалната мрежа Instagram вече ще е достъпен за четирима потребители едновременно. Това ще стане след като платформата пусна нова функция, наречена Live Rooms.

По този начин Instagram се надява да предостави повече възможности на потребителите, които вече ще могат да водят ток шоу или до провеждат групови уроци например. Функцията стартира на 1 март и до края на седмицата ще е достъпна за потребителите по цял свят.

С началото на пандецията и последвалата изолация хората започнаха да използват Instagram много повече и по множество различни начини. Развлекателни медии например излъчват през платформата интервюта с известни личности.

През изминалата година Instagram направи Live чата видим в мрежата, за да даде възможност на потребителите да го гледат на по-големи екрани. В добавка – стана възможно да бъде записван в приложението IGTV и да се гледа и след  изтичането на 24 часа.

През октомври платформата удължи максималната дължина на живото излъчване до четири часа, а не само за един час, както беше до този момент. Разширяването на броя на хората, които могат да се включат на живо, е още един начин за създателите на съдържание да достигнат до своята аудитория.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *