В мобилния браузър Google Chrome започнаха да се появяват някои особености от новия дизайн на интерфейса Material You, който бе анонсиран заедно с ОС Android 12 по време на събитието Google I/O 2021. В актуалните към днешен ден версии на уеб браузъра на Google (Chrome 90 и 91) вече може да се пробва частичния редизайн, който засега е засегнал само изкачащото меню на настройките и разтеглената анимация при прелистване надолу и нагоре.

Основната промяна се стои в закръглените ъгли на менюто „⋮“. За включването на този стил е необходимо да бъде активиран флага #theme-refactor-android в страницата за експериментални функции chrome://flags. Интернет изданието Android Police допълва, че след активирането на този флаг е необходимо два пъти да се рестартира браузъра, за да може това обновяване да влезе в сила.

Да напомним, че една от най-характерните черти на новия дизайн Material You е възможността на потребителите да правят голям брой настройки. Ненапразно Google нарича Android 12 „най-значителна промяна в дизайна за последните няколко години“. В бъдеще интернет гигантът ще продължи да обновява своите продукти и в крайна сметка те всички ще получат дизайна Material You. Също така в новата версия на операционната система ще се използват ярки и големи елементи, както и пастелни цветове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *