Досега Tesla Model 3 бе най-популярният автомобил както в САЩ така и в Европа, но в Стария свят Volkswagen започна да настига автомобилната компания на Илън Мъск със своите сравнително евтини модели ID.3 и ID.4. Германските медии съобщиха, че за изтеклите осем месеца на тази година в Европа са продадени повече електромобили на Volkswagen отколкото Tesla Model 3.

Веднага се забелязва, че в тези статистики срещу единствения модел Tesla Model 3 се противопоставят два модела на Volkswagen – ID.3 и ID.4, като това се обяснява с факта, че те се базират на една и съща платформа. Техните общи продажби възлизат на 76 415 броя – около 44 000 ID.3 и около 33 000 ID.4, като за същия период от време са продадени 75 хиляди нови Tesla Model 3. Може да се каже, че в западна Европа се продават и други модели на Tesla. Това е истина, но нито Model Y, нито Model S и Model X не са включени в класацията топ-20 на най-популярните електромобили в западна Европа. И още, за същите осем месеца Volkswagen е продал още 24000 компактни хибрида eUP. Според пазарните анализатори, лидерството на германския автомобилен концерт е налице.

От всички страни на западна Европа най-много продадени електромобили има в Германия. През изтеклите осем месеца на тази година в този страна са продадени 204 000 електрически автомобила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *