Компанията Amazon се бори с голямото натоварване на своите складове по свой собствен твърде необичаен метод. Британското издание iTV News проведе собствено журналистическо разследване, от което стана ясно, че местният Amazon UK всяка година унищожава милиони непродадени стоки. Включително и техника на Apple.

По време на разследването са записани редица видеа на стоки, които предстоят да бъдат унищожени. Клиповете показват 24 специализирани центъра за изпълняване на подобни поръчки разположени навсякъде във Великобритания. Сред въпросните стоки могат да се видят компютърни хард и флаш дискове, книги, висококачествени слушалки, дронове и други. Всичките са поставения в големи кутии с надпис „За унищожаване„. Оказа се, че почти всяка седмица се унищожават по около 130 хиляди най-различни предмети. След това някой от тях се изхвърлят на сметищата, а други отиват за преработка.

Интересно е, че само половината от тях са върнати от потребителите стоки, повечето от които са в отлично състояние. Другата половина са все още неразпечатани опаковки, в които са поставени най-различни устройства.

Този интересен метод за освобождаване на складовете се дължи на това, че магазините, които работят съвместно с Amazon, не искат да плащат за непродадените стоки. Получава се така, че след време е по-евтино те да бъдат утилизирани, отколкото да се чака някой да ги купи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *