Подготвяйки се за следващия важен тестов полет на своя кораб, компанията за космически туризъм Virgin Galactic представи новите костюми, които ще носят нейните астронавти.

Припомняме, че предстои след броени дни корабът VSS Unity на дружеството на Ричард Брансън да осъществи ключов полет, при който ще изпробва ракетния двигател и други важни системи. Той ще излети от първия космодрум за частни космически полети – Spaceport America, намиращ се в Ню Мексико, САЩ.

Междувременно екипът на Virgin Galactic се отдаде на модни занимания, представяйки новите костюми, които ще се използват при полетите. От прес релийз на фирмата научаваме, че те са създадени в партньорство с Under Armour. Могат да издържат на многократни полети със скорост три пъти по-висока от тази на звука и са пригодени за космически условия.

Моделите са в синьо с черни орнаменти и черни обувки, което според компанията трябва да напомня, че дестинацията на всеки полет ще бъде „черното небе на космоса“. Тежат около 1 кг., но са изключително здрави. Предвидени са да се използват удобно както в условията на безтегловност, така и при седене на седалката, под натиска на сериозно ускорение.

Сред важните им свойства са регулирането на телесната температура през различните фази на полета. От Virgin Galactic не дават повече информация за обувките, но те приличат на други известни тактически модели, създадени от Under Armour.

SpaceShipTwo Unity relocates to Virgin Galactic’s Gateway to Space, Spaceport America, New Mexico.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *