Приключиха първите търгове на акциите на Robinhood Markets – едноименното приложение за търговия с ценни книжа и криптовалути. Първият ден от представянето на акциите на Robinhood на борсата приключи със спад в техния курс с 8,37%.

Bloomberg съобщи, че това е най-лошата динамика сред 51 компании, които са излезли на борсата и са имали съпоставим с Robinhood капитал. В това отношение платформата на Robinhood счупи антирекорда на брокера MF Global, ценните книжа на който в първия ден след началото на първичното предлагане на акции на пазара (IPO) поевтиняха с 8,2%. Да напомним, че при същите условия акциите на Uber поевтиняха със 7,6%.

Получилите етикета HOOD акции приключиха борсовия ден при цена 34,82 щ. долара. Въпреки това, пазарната капитализация на Robinhood възлиза на сериозните 29 милиарда щ. долара.

Преди началото на IPO компанията даде стартова цена на своите акции 38 щ. долара. Предполагаше се, че при първичното предлагане на акциите ще бъдат реализирани приходи в размер приблизително 1,89 милиарда щ. долара, а пазарната капитализация на Robinhood ще нарасне до 32 милиарда щ. долара.

В интервю за CNBC съоснователят на Robinhood, изключително популярният Влад Тенев призова всички да не драматизират. „Ние градим дългосрочен бизнес. Съветвам всички да игнорират тези краткосрочни колебания“ – каза Влад Тенев пред медиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *