Днес курсът на биткойна достигна най-високото за последните две седмици значение, като прехвърли психологическата бариера от 40 хиляди щ. долара. Причината за това стана изказването на Илън Мъск, който заяви, че Tesla отново може да започне да продава своите електромобили за биткойни, ако над 50% от добива и транзакциите на новата криптовалута се осъществяват чрез зелена и чиста енергия.

През месец февруари тази година Tesla закупи биткойни на обща сума 1,5 милиарда щ. долара и обяви, че ще продава своите електромобили за биткойни. По-късно Илън Мъск официално обяви пред медиите, че спира продажбите на електрически автомобили за биткойни, понеже за добива на основната криптовалута се използва предимно енергия, получена от изкопаеми горива, а това е твърде вредно за екологията и противоречи на основните идеи на Tesla за тотално намаление на вредните емисии.

Но сега Мъск допълва, че Tesla отново ще започне да продава своята продукция за биткойни, но само ако 50% от добива на водещата криптовалута се осъществява чрез зелена енергия. След това изказване на генералния директор на Tesla цената на биткойна скочи с над 10% и прехвърли 40 хиляди щ. долара.

В края на деня основната криптовалута се търгува при цена 40 709 щ. долара, което означава ръст от около 13% за изтеклите 24 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *