Биткойнът е паричният стандарт, който един ден ще се превърне глобална резервна валута. Това е мнението на генералния директор на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи, който го обяви в подкаста Career Stories.

Скарамучи призова хората да се интересуват, да четат и да разберат повече за криптовалутата индустрия, дори и ако тяхното отношение към цифровите активи е твърде скептично. Според неговите думи, важно е всеки да разбере, защо не иска да притежава цифрово злато.

Биткойнът е волатилен, понеже е на твърде ранен стадий на своето приемане. Компанията Amazon имаше същата волатилна крива преди 24 години. Но ако бяхте инвестирали 10 хиляди щ. долара в акции на Amazon по време на нейното първично предлагане на акции, то днес те щяха да се превърнат в 21 милиона щ. долара“ – каза още финансовият експерт.

Скарамучи посъветва начинаещите в криптоиндустрията да заделят за цифрови активи до 5% от своя инвестиционен портфейл. Той обясни своята препоръка с изключително високата печалба в случай на значителен ръст на криптовалутия пазар и ниската загуба в случай на негов срив.

Той каза още, че децентрализацията на биткойна е едно от неговите главни преимущества. Според ръководителя на SkyBridge Capital, финансовите инструменти много по-добре работят в ръцете на хората, а не на правителствата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *